solar storage banner
nextgen banner

rielli temmuz banner

nextgen banner

Biyolog Çevre Görevlisi...

Çok
12 yıl 5 ay önce #1232 Yazan: oktay206
Biyolog Çevre Görevlisi..., oktay206 tarafından oluşturuldu
Arkadaşlar ben Biyoloğum ve geçen seneki çevre görevlisi sınavını kazanarak belgemi aldım. Çalışma şartlarında 2 yıl bu iş ile ilgili bir yerde çalışmış olmak gerekiyor diyor. Ben tek başıma bu belge ile tecrübe olmadan bir işletmede çalışamam mı acaba? Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
12 yıl 5 ay önce #1236 Yazan: cevremuhendisi
cevremuhendisi tarafından Cvp: Biyolog Çevre Görevlisi... konusunda yanıtlandı
Merhabalar,

Çevre yönetim biriminin nitelikleri
MADDE 8 – (1) Çevre yönetim birimlerinde en az bir tanesi çevre mühendisi veya çevre mühendisliği alanında yüksek lisans ve üzeri eğitim almış çevre görevlisi olmak üzere en az iki çevre görevlisinin sürekli olarak istihdam edilmesi zorunludur.
(2) Aynı vergi numarasına sahip tesis veya faaliyetler, tek çevre yönetim birimi ile de çevre yönetim faaliyetlerini yürütebilir.
(3) Çevre yönetim birimi kuran tesis veya faaliyetler Bakanlıktan onay alırlar.
(4) Birden fazla tesis veya faaliyetten sorumlu olan çevre yönetim birimi sorumluluk alanlarını Bakanlığa bildirmek zorundadır.
(5) 6 ncı maddenin üçüncü fıkrası gereğince çevre görevlisi belgesine sahip olan kişiler, çevre mühendisleri ile aynı hakka sahip olarak çevre yönetim birimlerinde çalışabilirler.
Çevre danışmanlık firmalarının nitelikleri
MADDE 9 – (1) Çevre danışmanlık firmaları bünyelerinde en az üç çevre görevlisi çalıştırmak zorundadır.
(2) Çevre danışmanlık firmaları bünyesinde çalışan çevre görevlilerinin en az 2/3’ünün çevre mühendisi veya çevre mühendisliği alanında yüksek lisans ve üzeri eğitim almış olmaları zorunludur.
(3) Çevre danışmanlık firmaları bünyesinde çevre görevlisi olarak çalışacak çevre mühendisliği dışındaki diğer meslek gruplarının, kamu veya özel sektörde çevre alanında en az iki yıl çalışmış olması gereklidir.
(4) 6 ncı maddenin üçüncü fıkrası gereğince çevre görevlisi belgesine sahip olan kişiler, çevre mühendisleri ile aynı hakka sahip olarak çevre danışmanlık firmalarında çalışabilirler.


*** Yönetmeliği inceleyecek olursak; Çevre Yönetim biriminde; MADDE 8 – (1) Çevre yönetim birimlerinde en az bir tanesi çevre mühendisi veya çevre mühendisliği alanında yüksek lisans ve üzeri eğitim almış çevre görevlisi olmak üzere en az iki çevre görevlisinin sürekli olarak istihdam edilmesi zorunludur.
Bu da demek oluyor ki bu şekilde bir işletme de çevre yönetim biriminde görev alabilirsiniz TECRÜBESİZ olarak, bu durumda işe alımlardaki kişilerin tutumu nasıl olur bilinmez.

*** Ama Çevre Danışmanlıklarında zaten firmaların 3 çevre görevlisi ihtiyacı oluyor en az, bunların 2'si yine çevre mühendisi olacak, diğer meslek kuruluşlarında en az 2 yıl tecrübesi olacak bu şekilde ancak işe başlayabilirsiniz.
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: oktay206

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
12 yıl 5 ay önce #1240 Yazan: ydyalcin
ydyalcin tarafından Cvp: Biyolog Çevre Görevlisi... konusunda yanıtlandı
Tesiste çalışmak için 2 yıl çevre konusunda deneyime gerek yok, bundan dolayı tesiste çevre görevlisi olarak çalışabilirsiniz. Ancak çevre danışmanlık firmalarında 2 yıl deneyim istendiğinden dolayı çalışamazsınız.
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: oktay206

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Destekleyenler

Welcome in the demo