
Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda 23 Aralık 2025 tarihli ve 66745475-020-14432744 sayılı Bakan Oluru ile güncelleme yapılmıştır.
12 Kasım 2025 tarihinde ilgili sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Ambalaj Komisyonu Plastik Poşet Alt Komisyonu toplantısında görüşülen konular da dikkate alınarak 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlükte olan Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda yapılan güncelleme ile;
• “Bu Usul ve Esaslara tabi plastik poşetleri boyutuna ve muhteviyatına bakılmaksızın 1 TL’ den satmakla” ve
• “2026 yılı plastik poşetlere uygulanacak taban ücret adet başına vergiler dahil 1 TL’dir. 1/1/2026 tarihinden başlayarak 2026 yılı sonuna kadar ise satışa tabi tüm poşetler için uygulanacak ücret adet başına vergiler dahil 1 TL olup daha az veya daha fazla bir ücret uygulanamaz.” hükümleri eklenmiştir.
Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar'a ulaşmak için tıklayınız.
NOT: İnteraktif Dijital Ajandamızı kullanan üyelerimiz için ilgili bölümlerin güncellemesi yapılmıştır.
İNTERAKTİF DİJİTAL AJANDA Siparişiniz için; https://www.shopier.com/




Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir.