solar storage banner
nextgen banner

rielli temmuz banner

nextgen banner

Atıksu Arıtma Tesisi Tesis Sorumlusu Eğitimleri Başvurusu Hakkında Duyuru

aat tesis sorumlusu egitim basvurusu
23.05.2019 tarihli ve 30782 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Atıksu Arıtma Tesislerinde Çalışan Teknik Personele İlişkin Tebliğ kapsamında,
kentsel ve endüstriyel atık su arıtma tesislerinde görev yapan/yapacak tesis sorumluları için 30 Ekim–20 Kasım 2024 tarihleri arasında tesis sorumlusu sınıflarına göre farklı tarihleri kapsayacak şekilde atık su arıtma tesisi tesis sorumlusu yeterlilik eğitimi yapılacaktır.

Bu çerçevede, Tesis Sorumlusu Belgesi almak isteyen veya daha önceden aldıkları belgelerini atıksu arıtma tesisi işletme tecrübeleri doğrultusunda bir üst sınıfa ait tesis sorumlusu belgesi ile yenilemek isteyen üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun adayların 23 Eylül-6 Ekim 2024 tarihleri arasında https://ecbs.cevre.gov.tr/ adresinden ulaşılabilen Atıksu Arıtma Tesisi Personel Belgelendirme (AATBEL) uygulamasında istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup profil kartlarını oluşturarak veya daha önce oluşturdukları profil kartlarını güncelleyerek ön başvurularını Bakanlığımıza iletmeleri gerekmektedir.

Uygulama üzerinden iletilen ön başvurular Bakanlığımızca değerlendirilecek olup, başvurunun durumuna göre eksiklik bildirilecek(en fazla 2 kez olmak kaydıyla), onaylanacak veya reddedilecektir. 7 Ekim 2024’ten itibaren sistem yeni başvurulara/profil güncellemelerine kapatılacak olup eğitim başvurularının başlayacağı tarih olan 14 Ekim 2024 tarihine kadar sadece eksiklik bildirilmesi nedeniyle değerlendirme süreci devam eden başvurular nihailendirilecektir. Önceki yıllarda oluşturulmuş profillerde değişiklik yapılmadan ön başvuru yapılması durumunda ön başvuru otomatik onaylanacaktır.

Bu kapsamda, ön başvurusu onaylanan tüm adayların 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasında https://ecbs.cevre.gov.tr/ adresinden ulaşılabilen Atıksu Arıtma Tesisi Personel Belgelendirme (AATBEL) uygulamasına giriş yaparak ön başvuruda kabul edildikleri sınıflar üzerinden eğitim başvurusu yapmaları gerekmektedir. Adaylar, profil kartlarının onaylandığı sınıftan hem endüstriyel hem de kentsel sınıftan eğitim başvurusu yapabileceklerdir.

Ön başvuruları onaylanan ve akabinde eğitim başvurusu yapan adayların Bakanlık oluru ile belirlenecek eğitim ücretini 22-27 Ekim 2024 tarihleri arasında SMS ile bildirilecek Bakanlığımız hesabına yatırmaları gerekmekte olup söz konusu eğitim ücretini süresi içerisinde yatıran adaylar uzaktan düzenlenecek eğitimlere katılım sağlayabileceklerdir. Birden fazla eğitim (hem endüstriyel hem kentsel sınıftan) alacak olanlar her eğitim için ayrı ücret yatıracaktır. Eğitim ücreti ödeme takvimi içerisinde ödeme yapmayan adayların eğitim alma hakları olmayacaktır.

Bu doğrultuda eğitim başvurusunu tamamlayan ve eğitim ücretini yatıran tesis sorumlusu adaylar, 30 Ekim–20 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimlere, gerekli üyelik işlemlerini tamamlayarak www.akademi.csb.gov.tr adresinden erişim sağlayacaktır. Kendilerine tanımlanan eğitimlerin yüzde 100'ünü tamamlayan adaylar sınavlara katılım hakkına sahiptirler.

Bahse konu eğitimler sonunda 23-24 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan sınavların takvimi başvuru yoğunluğuna göre belirlenecek olup ihtiyaç duyulması halinde 30 Kasım-1 Aralık 2024 tarihleri de sınav takvimine dâhil edilecektir. Detaylı Sınav takvimine ilişkin bilgilere www.ecbs.cevre.gov.tr adresi üzerinde yer alan Atıksu Arıtma Tesisi Personel Belgelendirme (AATBEL) uygulamasından ve www.akademi.csb.gov.tr ilerleyen süreçte yayımlanacaktır.

EĞİTİM VE SINAV PROGRAMI

Eğitim Sınıfı

Ön Başvuru Başlangıç

Ön Başvuru Bitiş

Eğitim Başvurusu Başlangıç

Eğitim Başvurusu Bitiş

Eğitim Ücretinin Yatırılması

Eğitim Başlangıç

Eğitim Bitiş

Sınav Tarihi

Kentsel/Endüstriyel A, B, C, D

23 Eylül 2024

6 Ekim 2024

14 Ekim 2024

18 Ekim 2024

22-27 Ekim 2024

30 Ekim 2024

20 Kasım 2024

23-24 Kasım 2024

30 Kasım-1 Aralık 2024*

* Sınav takvimi başvuru yoğunluğuna göre belirlenecek olup ihtiyaç duyulması halinde 30 Kasım-1 Aralık 2024 tarihleri de sınav takvimine dahil edilecektir.

EĞİTİMLERİN KAPSAMI

Eğitim programı tesis tür ve sınıfına göre oluşturulmuş olup aşağıda yer alan konuları kapsamaktadır. Adaylar bu konuların dışında ayrıca sınavlarda atık su mevzuatından da sorumludurlar.

Eğitimleri tamamlayarak gerçekleştirilecek sınavdan başarılı olan adayların belge bedeli olarak 2024 yılı için belirlenen 300,00.-TL (KDV dahil) ücretinin daha sonra SMS ile bildirilecek Bakanlığımız hesabına süresi içerisinde yatırılması gerekmekte olup belge ücretini yatırmayan adaylar sonrasında belge talebinde bulunamayacaklardır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; eğitim başlangıç ve bitiş tarihlerinde, eğitim ücreti yatırma tarihlerinde ve online sınav tarihlerinde değişiklik yapma hakkına sahip olup yapılacak herhangi bir değişiklik akademi.csb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Bu adresten yapılan değişiklik duyurusu tüm adaylara tebliğ yapılmış hükmündedir.

HATIRLATMA:

  1. Atık su arıtma tesisleri işletme sürelerine ilişkin sisteme yüklenmesi gereken tecrübe yazılarında tesis işletmecisine(TC kimlik no, isim, soy isim, işletmeci olarak görev aldığı süre) ve işlettiği atık su arıtma tesisine ait detay bilgilerin(AAT türü, kapasitesi, tasarım nüfusu) yer alması gerekmekte olup tecrübe yazılarının atık su altyapı yönetimi tarafından imzalanıp gönderilmesi gerekmektedir.
  2. Atıksu arıtma tesisi tesis sorumlusu belgesi almak için gerçekleştirilecek eğitim ve sınavlara tesis işletme tecrübesi bulunmayan adaylar sadece D sınıfından başvurabileceklerdir. Hizmet alımı yöntemiyle işletilen atık su arıtma tesislerinde geçen çalışma sürelerinin tecrübe olarak sayılabilmesi için Atıksu Altyapı Yönetimi ile hizmet sağlayıcı firma arasında yapılan güncel AAT işletme sözleşmesinin de tecrübe yazısı ile birlikte tek dosya halinde ve PDF formatında sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
  3. Kurum tecrübesi ile ilgili sisteme yüklenecek evraklarda Bakanlığımızca değişiklik istenmesi halinde mevcut dosyaların sistemden silinerek yeni belgelerin tek dosya halinde ve PDF formatında yeniden sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

İletişim:
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Pin It

Destekleyenler

Welcome in the demo