
Bölgede 215 kuş türü tespit ettiklerini belirten Dr. Şekercioğlu, bu sayının Türkiye'de bilinen kuş türü sayısının yüzde 45'ini oluşturduğuna dikkati çekti.
Yukarı Cıyrıklı köyünün bulunduğu coğrafi konumunun ve iklim koşullarının birçok kuş türüne yaşam imkanı sunduğunu gözlemlediklerini dile getiren Şekercioğlu, şunları kaydetti:
Şekercioğlu, Yukarı Cıyrıklı köyünün sulak bir bölge olduğunu, bu bölgenin aynı zamanda göçmen kuşları için konaklama ve birçok kuş türü için de üreme noktası olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.
Kuş halkalama çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Şekercioğlu, 2005'ten bu yana 145 türden 18 bin 145 kuşun halkalandığını, halkalanan bir ardıç kuşunun Güney Kıbrıs'ta, saz kamışçınının Macaristan'da görüldüğünü bildirdi.
Avrupa Konseyi tarafından 2009 yılının Seçkin Turizm Cenneti olarak seçilen Kars'taki Kuyucuk Gölü'nde de 3 yıldır kuş halkalama çalışması yaptıklarını anlatan Şekercioğlu, bu bölgede de 211 kuş türü tespit ettiklerini, 4 bin kuşun halkalandığını belirtti.