rielli kasim banner 1

solarex 400x85

solar storage banner

nextgen banner

Joe Biden İklim Ekibini Tanıttı

joe biden iklim ekibi
“İklim krizi varoluşsal bir tehdit, kaybedecek tek bir gün yok”

Amerika Birleşik Devletleri’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden, yönetiminin iklim değişikliği ile mücadelesinde görev alacak isimleri açıkladı.

Biden Cumartesi günü düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı olarak Deb Haaland‘ı, Enerji Bakanı olarak eski Michigan Valisi Jennifer Granholm‘ü, Çevre Koruma Ajansı Başkanı olarak Michael Regan‘ı, Çevre Kalitesi Konseyi Başkanı olarak Brenda Mallory‘i aday göstereceğini açıkladı.

Yeni kurulan Beyaz Saray İklim Politikası bölümünün başkanı olarak Barack Obama döneminde Çevre Koruma Ajansı’nın başkanlığını yapan Gina McCarthy görev yapacak iken, Ali Zaidi de McCarthy’nin yardımcılığını üstlenecek.

“Ekip ilk günden çalışmaya başlayacak”

Biden konuşmasında iklim değişikliği ile mücadelede kaybedilecek hiç zaman olmadığına vurgu yaparken, iklim ekibinin ilk günden çalışmaya başlayacağını açıkladı.

Biden konuşmasında temiz enerji istihdamının ve çevrenin korunmasının ekonomi planlarının temel taşını oluşturacağını ve kovid sonrası toparlanma ile emisyonları düşürmeyi aynı anda başarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Joe Biden bu doğrultudaki hedeflerini ise 500 bin yeni elektrikli araç şarj istasyonu kurulması, enerji verimlilik değeri yüksek 1,5 milyon yeni ev ve toplu konut inşasının gerçekleştirilmesi ile iklim ve çevre koruma projelerinin gerçekleştirecek “sivil iklim birlikleri” oluşturulması olduğunu kaydetti.

Biden Enerji Bakanı Granholm’ın elektrikli araçlar alanında otomobil endüstrisi ile yakın olarak çalışacağının da altını çizdi.

Aynı etkinlikte konuşan seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris de Kaliforniya’da bu yıl şimdiye kadarki en kötü orman yangınlarının, ülkenin orta batı bölümünde tarihi sel ve rekor bir kasırga mevsimi yaşandığını hatırlatırkeni bunların büyüyen iklim krizinin sadece bir belirtisi olduğunu savunarak iklim krizinin ne partizan bir konu ne de bir aldatmaca olduğunu fakat başta fakir ve renkli toplumlar için olmak üzere herkes için varoluşsal bir tehdit olduğunu kaydetti

 

 

Tüm güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi sosyal medyada takip edin...
sosyal medya facebooksosyal medya instagramsosyal medya linkedinsosyal medya twittersosyal medya telegram

 

 

Pin It

Destekleyenler

Welcome in the demo