rielli kasim banner 1

solarex 400x85

solar storage banner

nextgen banner

Atıksu Arıtma Tesisi Tesis Sorumlusu Eğitimleri Hakkında Duyuru

aat egitimi hakkinda duyuru 23 11 2020
Bilindiği üzere, 23.05.2019 tarihli ve 30782 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Atıksu Arıtma Tesislerinde Çalışan Teknik Personele İlişkin Tebliğ” kapsamında,

kentsel ve sanayi atıksu arıtma tesislerinde görev yapacak tesis sorumlularının 23 Kasım 2020 tarihinden itibaren, tesis sorumlusu sınıflarına göre farklı tarihleri kapsayacak şekilde atıksu arıtma tesisi yeterlilik eğitimi yapılacağı, söz konusu eğitimlerin covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim olarak yapılacağı, aday adaylarının ecbs.cevre.gov.tr adresi üzerinden AAT Personel Belgelendirme ekranına giriş yapıp istenilen belgeleri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurarak başvuru yapmaları gerektiğine ilişkin duyuru 30 Ekim 2020 tarihinde yapılmıştır.

Yapılan başvurular, öncelikle sistem tarafında değerlendirilmiş ve ön onay alan aday adaylarının başvurularının belge üzerinden incelenmesi sonucu başvuru koşullarını sağlayan tesis sorumlusu adayları belirlenmiştir.

Sistem tarafından ön onay alan aday adayları;

  • Mezuniyet durumları, (lisans mezunu olup da çevre mühendisi olmayan adaylardan tebliğin geçici 2inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olmayan adaylar ile lisans mezunu olmayan adayların başvuruları reddedilmiştir. Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüklerince tesis-personel eşleştirilmeden yapılan başvuruların, özellikle çevre mühendisi olmayan tesis sorumlusu adaylarından başvurusu uygun görülenlerin tesis ile ilişkilendirilerek 27 Kasım 2020 Cuma gününe kadar resmi yazıyla Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir.)
  • Tesis sınıflandırmasının doğrulanabilmesi için istenen belgelerin (deneyim belgesi) uygunluğu, (belgesinde atıksu arıtma tesisinin türü, kapasitesi/tasarım nüfusu bulunmayan adayların başvuruları, tesise ilişkin atıksu bilgi sisteminde de yeterli bilgi olmaması durumunda reddedilmiştir. Ayrıca, danışmanlık firmalarınca yapılan başvurular, bilfiil atıksu arıtma tesisi işletme tecrübesini gösterecek bir atıksu arıtma tesisi işletme protokolü/sözleşmesi sunulmamışsa reddedilmiştir.)
  • Tebliğ kapsamında istenen deneyim şartının doğrulanabilmesi için istenen Karekodlu SGK Dökümünün uygunluğu, (Sisteme resmi belge niteliğinde bulunmayan ve çalışılan kurum anlaşılamayan “4/A hizmet dökümü” yükleyen adaylar için belgedeki tesis kodu geçmişi incelenmiş ve deneyimi tebliğdeki şartları sağlamayan adayların başvuruları reddedilmiştir.)
  • Mükerrer başvurular (Çevre mühendisi tesis sorumlusu aday adaylarının sadece birer endüstriyel ve kentsel sınıftan eğitime başvurması gerektiğinden, birden fazla yapılan başvurular tebliğdeki deneyim şartlarına göre iptal edilmiştir.)

Açısından değerlendirilerek, eğitime katılması uygun görülen adaylar belirlenmiştir. Eğitime katılması uygun görülen adayların listesine buradan ulaşılabilir.

Başvurusu uygun görülmeyen adaylar, Bakanlığımızca önümüzdeki yıllarda da yılda 2 kere yapılması planlanan eğitim ve sınavlara başvuru yapabileceklerdir.

 Eğitimlere, 23 Kasım 2020 tarihinden itibaren ue.csb.gov.tr adresinden erişim sağlanacaktır. Eğitim atamaları yapılan kursiyerler ekranın sağ üst köşesinde yer alan GİRİŞ/KAYIT sekmesine tıklayarak; e-Devlet İle Giriş Yap butonu ile ya da başvuru sırasında  ecbs.cevre.gov.tr de kayıt bilgileri olarak vermiş olduğu TC KİMLİK NO ve CEP TELEFONU bilgilerini yazarak “TELEFONA KOD GÖNDER” butonuna tıklamalı ve telefonuna gelen ŞİFRE ile giriş yapmalıdır.

Eğitimi Tamamlama Koşulları

  1. Eğitim içerikleri farklı ünitelerden oluşmakta ve kişiye özel eğitim tamamlama durumu takip edilmektedir.
  2. Üniteler pdf dokümanlar ve videolardan oluşmaktadır. Üniteler arası geçiş yapılabilmesi için; video içeriklerinin en az %75 oranda izlenmesi şarttır. Bu koşul sağlanmadığı sürece bir sonraki ünite aktif olmayacaktır. Ünite içeriği PDF ise kursiyer bu dokümanı bilgisayarına indirmek zorundadır. Bilgisayara dosya yüklemesi yapıldığı zaman bir sonraki ünite aktif olacaktır. PDF dökümanlar ve video içerikleri sınav konularına dâhildir.
  3. Kursiyerin eğitimi tamamlama oranı; tüm üniteleri tamamlama oranına göre anlık hesapta olup %100 tamamladı yazısı görülmelidir. Eğitimi %100 tamamladı olarak gözüken kursiyer sınav ücreti yatırma ekranına ulaşabilir. Bu koşul sağlanmadan ücret yatırılamaz.

EĞİTİM VE SINAV TARİHLERİ

Sınıfı

Eğitim Tarihleri

Ücret Yatırma Tarihi

Sınav tarihi

D

23 Kasım 2020 - 10 Aralık 2020

01 Aralık 2020 - 10 Aralık 2020

12 Aralık 2020

C

23 Kasım 2020 - 10 Aralık 2020

01 Aralık 2020 - 10 Aralık 2020

13 Aralık 2020

B

23 Kasım 2020 - 24 Aralık 2020

14 Aralık 2020 - 24 Aralık 2020

26 Aralık 2020

A

23 Kasım 2020 - 24 Aralık 2020

14 Aralık 2020 - 24 Aralık 2020

27 Aralık 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

 

Tüm güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi sosyal medyada takip edin...
sosyal medya facebooksosyal medya instagramsosyal medya linkedinsosyal medya twittersosyal medya telegram

 

 

Pin It

Destekleyenler

Welcome in the demo