rielli kasim banner 1

solarex 400x85

solar storage banner

nextgen banner

'Küresel ısınmaya inanmıyorum' diyenleri hüzünlendirecek fotoğraflar

kureselisinma2015haberBu fotoğraf serisi küresel ısınmanın dramatik etkilerini ve hayvanların yaşadığı çaresizliği en iyi anlatan fotoğraflar arasına girebilir. 

 

Küresel ısınma yüzünden buzulların eridiğini ve kutup ayılarının yaşam alanlarının hayli sınırlandığını artık bilmeyen kalmamıştır. Her şeye rağmen bunu bir politika meselesi haline getiren ve ısrarla küresel ısınmanın varlığını reddedenler, birkaç dakikalığına bu fotoğraflara bakabilir belki. Fotoğraflarda İtalyan akademisyen Marco Gaiotti’nin imzası var. Gaiotti bu duygusal fotoğrafları Norveç’teki Svalbard Takımadaları’nda çıktığı gezi sırasında çekmiş. Kutup ayılarını doğal ortamlarında gözlemlemek amacıyla birkaç kişilik bir grupla sefere çıkan Gaiotti, bu fotoğraf hakkında “Amacım tam da böyle bir görüntü yakalamaktı” diyor.

kutupayisi 1

Gaiotti yukardaki fotoğrafı şöyle anlatıyor; “Gezegenimizin bu uzak noktasına gelirken tam da böyle bir anı görüntülemek istemiştim. Bir kutup ayısını doğal ortamında görüntülemeyi can-ı gönülden istiyordum. Sonuçta ortaya çıkan fotoğraf, muhtemelen şu ana kadar çektiğim en güçlü görsellerden birisi olmalı. Buz kütlesi üzerindeki kutup ayısı gün batımıyla aydınlanmış bir ortamda, belki de Kuzey Kutbu’nun geleceğinin nasıl olacağı üzerine düşüncelere dalmıştı.”

kutupayisi 2

Araştırma esnasında çekilen diğer fotoğraflarda kutup ayıları dinleniyor gibi görünse de, aslında yiyecek bir şeyler, yani fok balıkları arıyorlar.

kutupayisi 3

Bazıları yolda kalmış ve kışın gelmesini bekliyor gibi görünürken, bazıları da bir buz kütlesinden diğerine atlayıp yoluna devam ediyor.

kutupayisi 4

Gaiotti geziyle ilgili izlenimlerini “Gezegenimizde yaşanan hızlı değişimler yüzünden, yabani hayatın hassas dengesinin tehdit altında olduğunu bir kez daha fark ettim” diye ifade ediyor.

kutupayisi 5

 

Pin It

Destekleyenler

Welcome in the demo