rielli kasim banner 1

solarex 400x85

solar storage banner

nextgen banner

% 100 Küresel Isınma

kureselisinmaforumBirleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Meteroloji Örgütü yaptığı açıklamada 2010 yılı dünya sıcaklık ortalamasının, 1850'den bu yana kayıt altına alınan yıllar arasında en yüksek üç yıldan biri olduğunu açıkladı.
Örgütün raporunda 2010 yılının, küresel sıcaklık ölçümlerinde taban olarak kabul edilen 1961-1990 periyounduna göre yaklaşık yarım derece daha sıcak geçtiği belirtildi.

Örgütün açıklamaları, küresel ısınmanın etkilerinin, en üst seviyede, resmi olarak onaylanması anlamına geliyor.

"Artık şüphe yok"Dünya Meteroloji Örgütü güncel veriler ışığında küresel ısınma yaşanmakta olduğu konusunda herhangi bir şüphe kalmadığını belirtti.

Örgüt ayrıca, eğilimin bu şekilde devam etmesi durumunda olağanüstü iklim felaketlerinin yaşanmaya devam edeceğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan iklim felaketlerinden başlıcaları, Pakistan'ı sular altında bırakan aşırı yağışlar, Rusya'da yaşanan olağanüstü sıcak yaz ve yangınlar ile Kutup buzullarında gözlemlenen aşırı erime olmuştu.

2011 yılı ise dünyanın dört bir yanında yaşanan aşırı yağışlar ve sel felaketleriyle başladı.

Avustralya, Sri Lanka, Brezilya ve Almanya'da yaşanan seller farklı boyutlarda hasarlara yol açmış ve can kayıplarına sebep olmuşlardı.
Kaynak : BBC Türkçe
Pin It

Destekleyenler

Welcome in the demo