rielli kasim banner 1

solarex 400x85

solar storage banner

nextgen banner

ÇED Raporlarında Yer Alan Ölçüm/Analizler ve MELBES Sistemi Hakkında Duyuru

melbes hakkinda duyuru 2019 haber
Bilindiği üzere; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen çevre laboratuvarlarının Çevre Mevzuatı kapsamında yapacağı ölçüm ve analizlerin dağıtımı 17 Şubat 2019 tarihi itibariyle MELBES Sistemi üzerinden yapılmaya başlanmıştır. 

Bu kapsamda Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) sürecinde, ÇED Raporlarında yer alacak, çevre mevzuatı kapsamındaki ölçüm/analizler de MELBES sistemi tarafından yetkili laboratuvarlara dağıtılacaktır. Bu amaçla ÇED Raporu hazırlanacak olan faaliyet sahiplerinin kendileri ya da ÇED Raporunu hazırlayan ÇED Yeterlik Belgesine sahip firmalar tarafından, faaliyet sahibi adına Entegre Çevre Bilgi Sistemine (EÇBS) kayıt yapılarak, MELBES Sistemi üzerinden ölçüm/analiz talebinde bulunmaları zorunludur. 16 Şubat 2019 tarihinden sonra başlayıp, ataması MELBES Sisteminden yapılmamış olan ölçüm ve analiz raporları geçerli kabul edilmeyecektir.

Merkezi Laboratuvar Belirleme Sistemi’ nin (MELBES) Uygulanması Hakkında Bakanlık Makam Olur'u

Bilindiği üzere, Bakanlığımızca yürütülecek Merkezi Laboratuvar Belirleme Sistemine (MELBES) geçilmesi çalışmaları sürmekte olup, söz konusu Sistem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 2. 100 Günlük Eylem Planı'nda da yer almış olup, 16 Şubat 2019 tarihinde uygulamaya alınacaktır.

Bu çerçevede; 25 Aralık 2013 tarih ve 28862 sayılı Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarları Yeterlik Yönetmeliği' nin 42 inci Maddesi birinci ve ikinci fıkralarında yer alan "Bakanlık, bu Yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin hususlarda düzenleme yapmaya yetkilidir." ve "Laboratuvarlar, bu Yönetmelik kapsamındaki faaliyetlerinde, mevcut ve Bakanlıkça çıkarılacak tebliğ, genelge, talimat, olur, rehber niteliğindeki dokümanlara, Bakanlık internet sitesindeki duyurulara ve bu Yönetmeliği uygulamak için oluşturulacak programlara, belirlenecek süre içerisinde uymak zorundadır." hükümlerine dayanılarak; çevre alanında toplam ve parametre bazında iş hacminin belirlenebilmesi, arz, talep dengesinin oluşturulması ve Sistemin uygulamaya alınmasıyla birlikte geçiş aşamasında uygulanacak usul ve esasların belirlenmesi amacıyla, Ek’ te yer alan 13.02.2019 tarih ve 35635 Sayılı Bakanlık Makam Olur’u alınmıştır.

Bu kapsamda laboratuvarların Ek'te yer alan Bakanlık Makam Olur'una hassasiyetle riayet etmesi;

Önemle Duyurulur…

EK: MELBES Sistemi Hakkında Olur

Pin It

Destekleyenler

Welcome in the demo